Nowy użytkownik serwisu Nie pamiętam hasła

Forum

Piątek, 22 listopada 2024
Forum Audiofil.pl - wyraź swoją opinię na różne tematy
Odpowiedz
Autor
Wiadomość
Sorio
Gość
Dodano: 2024-10-30 13:35:21
Cześć, mam problem z wypadaniem włosów przez łuszczycę na skórze głowy. Czy to normalne, że aż tyle włosów mi wypada przez to? Nie wiem, czy szukać już pomocy u trychologa, czy jeszcze czekać, aż może się to uspokoi.
mikast
Gość
Dodano: 2024-10-30 14:11:36
Hej, wiem, o czym mówisz, bo też miałem taki etap, że włosy wypadały mi dużo bardziej, zwłaszcza tam, gdzie zmiany były największe. W moim przypadku lekarz powiedział, że to efekt stanu zapalnego na skórze, który osłabia cebulki włosów. Z tego co wiem, to w większości przypadków włosy odrastają, jak już stan zapalny ustąpi. Może spróbuj na razie szamponu dla skóry wrażliwej, żeby dodatkowo jej nie podrażniać, i unikaj mocnego szorowania. Jeśli się nie poprawi, to trycholog może pomóc ustalić, co jeszcze da się zrobić.
https://www.drogeriaolmed.pl/blog/artykul/luszczya-skory-glowy-jak-sobie-z-nia-radzic,1605006784.html
Twój stan na pewno poprawi odpowiednio dobrana pielęgnacja.
Odpowiedz
Poglądy lub opinie wyrażone na forum są poglądami jego autora. Administracja i moderatorzy portalu Audiofil.pl nie ponoszą odpowiedzialności za treści wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników forum.
Regulamin
  Copyright © Audiofil.pl 2010
Kopiowanie lub rozpowszechnianie materiałów ze strony www.audiofil.pl bez uzyskania zgody zabronione.
Realizacja: Ideo